Minder chaos, meer creativiteit: de voordelen van brand-templates

Het creëren van marketingmateriaal kan een stuk chaotischer en minder creatief zijn dan je zou willen. Zou je dat graag anders zien? Daarin sta je zeker niet alleen. In een wereld waar marketing en branding voor elke organisatie van cruciaal belang zijn, kan het stroomlijnen van het creatieproces een enorme opluchting zijn. In deze blog vertelt Sebastiaan de Ruiter hoe brand-templates je kunnen helpen om meer consistentie en creativiteit in je marketinginspanningen te brengen.

De kracht van Digital Asset Management (DAM)

Ondanks dat de gemiddelde marketingopleiding er nog steeds geen aandacht aan besteedt, is Digital Asset Management-software (DAM) inmiddels een onmisbare tool in de wereld van marketing. Met een goede DAM-oplossing kun je eenvoudig en gestructureerd digitale assets zoals afbeeldingen, video's en audio efficiënt beheren en delen. Zo helpt het je om controle te houden over je merkidentiteit en om je marketingprestaties te verbeteren. Een DAM-systeem bespaart niet alleen tijd, maar maakt ook een einde aan het eindeloze zoeken naar de juiste materialen. Zo kun je eindelijk tijd besteden aan het écht leuke werk: het creatieve deel van het proces.

Brand-portal: je gids naar consistentie

Gebruikten de meeste marketingafdelingen ooit een huisstijlhandboek, dat is inmiddels wel heel erg achterhaald. Een Brand Portal is de moderne bewaker van je merkidentiteit. Het biedt overal en altijd – en voor iedereen die dat nodig heeft – toegang tot je merkrichtlijnen, van logo's tot kleurenschema's, van typografie tot ‘tone of voice’ en van schrijfstijl tot specifieke grafische elementen. Dit zorgt ervoor dat zowel je eigen marketingafdeling, andere medewerkers en extern bureaus jouw merkverhaal op consistente wijze met de wereld kunnen delen.

Digitale en Print Templates

Stel je voor dat je niet alleen je merkelementen kunt opslaan, beheren en delen, maar ze ook naadloos kunt integreren in creatieve huisstijltemplates. Met de geavanceerde Digital & Print Templates-oplossing wordt dit werkelijkheid. Hier krijg je de vrijheid om je creativiteit te uiten terwijl je snel, efficiënt en in lijn met de huisstijl publiceert. Het is als het hebben van je eigen creatieve assistent die altijd paraat staat wanneer je het nodig hebt.  

Ontdek de synergie

Wil je deze synergie van Digital Asset Management, Brand Portal en Digital & Print Templates zelf ervaren? Vraag dan een vrijblijvende demo aan van onze geïntegreerde Brand Management-oplossingen. Laten we samen verkennen hoe deze innovatieve benadering van creativiteit en consistentie jouw marketinginspanningen naar nieuwe hoogten kan tillen. Neem contact met ons op via (0)20 820 83 82 of stuur een e-mail naar info@comrads.nl. We kijken ernaar uit om jou en jouw merk beter te leren kennen.