Digital Asset Management als kloppend hart van je organisatie

'We stammen nog uit de tijd van dia's en schoenendozen vol gedigitaliseerde cd's en dvd's. Het is in onze bijna 2 decennia ervaring állemaal al een keer voorbij gekomen. Die ervaring helpt ons elke dag opnieuw om bedrijven te adviseren en actief te helpen om grote hoeveelheden bestanden op een goede manier op te slaan, te structureren en te beheren. En dan bij voorkeur vanuit een effectief geïmplementeerd bewustwordingsproces, dat door álle collega's op dezelfde manier uitgevoerd wordt, zodat het overzicht en gemak blijven bestaan.' Aan het woord is Erwin Klinkenberg, partner en managing director bij Comrads Solutions.

Als een ui

'Vooral het meenemen van de mensen in de verandering is onmisbaar, het is net als die ketting en de zwakste schakel. Je systeem is zo goed als de minst enthousiaste gebruiker. Daarom zitten we een aantal keren per jaar met onze relaties aan tafel om management reviews te houden. Wat gebruiken ze? Wat niet? Waarom niet? En moet er niet weer opgeruimd worden? We pellen het proces als het ware af als een ui, met als doel afspraken en de gevolgen daarvan helder en gestroomlijnd te houden, zodat digital assets snel te vinden zijn voor gebruik', aldus Erwin.

Vergroot je slagkracht

'Wanneer de structuur in je bedrijf goed staat, dan ben je immers in staat om snel op nieuwe ontwikkelingen in te spelen. Erg belangrijk voor bedrijven van nu. De wereld verandert zó snel, dat vraagt om slagkracht. Dat is ook de reden waarom we een onbeperkt aantal gebruikers ondersteunen binnen onze software. Wanneer een bedrijf of team van 10 naar 100 gebruikers groeit, dan blijft onze prijs, in tegenstelling tot bij vele anderen, gelijk. Waarom? We gaan bedrijven niet afstraffen voor hun succes door meer te vragen voor het toegenomen gebruikersaantal. Dat is wat ons betreft de omgekeerde wereld.'

Meer over privacy

In een volgend blog delen we graag meer kennis over informatiebeveiliging. Een hot item, met alle nieuwe privacyregels. Heb je eerder vragen? Neem vooral contact met ons op of plan een gratis demo in. We kijken uit naar je bericht!