Digital Asset Management een aparte functie? In Amerika vanzelfsprekend...

Digital Asset Management is iets wat je er niet zomaar even bij doet. In Amerika is het inmiddels vanzelfsprekend dat er binnen bedrijven een digital asset manager rondloopt die zich volledig richt op dit serieuze vak', aldus Sebastiaan de Ruiter partner en managing director binnen Comrads Solutions.

Over doolhoven en onduidelijke structuren

'En daar ligt ook een belangrijke rol voor ons weggelegd', vervolgt hij, 'wij maken bedrijven bewust van de noodzaak van constructief beleid over digital assets. We hebben inmiddels 18 jaar ervaring in deze business en we komen werkelijk van alles tegen: doolhoven van mappen, onduidelijke structuren, kennis die in hoofden van mensen zit in plaats van in duidelijk beschreven processen en het inkopen van meer opslag omdat de spreekwoordelijke schijf vol zit. Een onnodige kostenpost overigens, want vaak volstaat opruimen en opnieuw structureren.'

Wat, waar en waaróm?

'Wat we vooral doen is samen terug naar de basis gaan: wélke bestanden heb je waaróm in huis en wáár sla je ze onder wélke naam op en hoe wil je ze koppelen en gebruiken zowel binnen als buiten je organisatie? En hoe zorg je ervoor dat iedereen binnen je organisatie dit binnen zijn of haar DNA krijgt? We richten nadrukkelijk niet zómaar even een nieuw systeem in. Dat is immers korte termijn denken. Want als er vervolgens geen goede afspraken worden gemaakt intern, waarbij alle neuzen dezelfde kant op staan, dan is het binnen de kortste keren weer een onoverzichtelijke boel binnen je assets. Daarom begeleiden en helpen we structureel, met workshops en terugkerende bezoeken. Alles op basis van best practices en een goede naming convention. En we starten bij de basis: met een metadata-conventie.'

Topje van de ijsberg

'Ik realiseer me dat het misschien wat veel is allemaal voor in een blog als dit. Digital Asset Management gaat over zoveel meer dan serieus bestandsbeheer. Daarom nodig ik geïnteresseerden van harte uit om het gesprek met ons aan te gaan. Professioneel Digital Asset Management komt neer op waarde creëren en dat is vanuit diverse invalshoeken bezien winstgevend voor élke laag binnen je bedrijf', besluit Sebastiaan.

Neem contact op. We kijken uit naar je bericht!