Digital Asset Management - Veilig naar de toekomst met ISO 27001

Certificering. Het is misschien niet heel sexy. Toch zijn wij trots dat ook dit jaar onze externe ISO 27001-audit weer succesvol is verlopen, en dat we met al onze acht remote locaties – jawel – klaar zijn voor een veilige toekomst.

Succesvolle audit

Eind januari hebben wij onze jaarlijkse externe ISO-audit gehad. En jawel, met trots mogen wij vermelden dat wij deze audit succesvol hebben doorlopen en dat wij volgens onze auditor van de BSI Group nog steeds netjes voldoen aan alle eisen rondom informatiebeveiliging, zoals die zijn vastgelegd in de wereldwijd erkende ISO 27001-norm. Dat betekent dat we ook het komende jaar onze opdrachtgevers weer een hoge norm van veiligheid weten te bieden als het gaat om alle assets die zijn aan ons toevertrouwen.

Extra uitdagingen

We zijn altijd trots op wat we doen en hoe we dat doen, maar al dat thuiswerken bracht aardig wat uitdagingen met zich mee, zeker als het gaat over het garanderen van de informatiebeveiliging. Voldoen de connecties tussen alle servers wel aan de juiste normen en kunnen de thuisomgevingen van onze medewerkers daaraan voldoen? Ook in huislijke sfeer kunnen immers beveiligingslekken ontstaan. Uit de audit is gebleken dat wij als organisatie goed zijn ingespeeld op het remote kunnen werken. En daar zijn we heel blij mee, want wat als noodzaak is geboren, is inmiddels onderdeel van ons nieuwe DNA geworden. Ook tijdens onze recente wandelsessies kwam dat weer heel duidelijk naar voren. Nu kunnen we dat niet alleen praktisch mogelijk maken, maar kunnen we dat ook met een gerust hart op beveiligingstechnische gronden laten gebeuren. Zo hebben we er indirect acht verantwoorde, technisch goed ingerichte én veilige werklocaties bijgekregen.

Niet sexy, wel trots

Misschien is certificering niet heel sexy. Maar het is een manier om de markt te laten zien dat wij er alles aan doen om onze processen zo veilig en optimaal mogelijk te laten functioneren. Om te laten zien dat de software waar wij elke dag met zoveel plezier aan werken, voldoet aan de internationale informatiebeveiligingsnormen. Dat we klaar zijn voor de toekomst. En dat vinden wij toch echt iets om trots op te zijn.

Nieuwsgierig?

Wij dragen niet alleen met onze Digital Asset Management- en marketingsoftware bij aan een sterker merkimago van onze opdrachtgevers, maar dankzij onze ISO 27001-certificering hebben onze (potentiële) opdrachtgevers ook de zekerheid dat wij veel waarde hechten aan privacy en aan een zorgvuldige omgang met bedrijfsgevoelige en vertrouwelijke gegevens. Neem vrijblijvend contact met ons op en wij praten graag verder over de rol en betekenis van informatiebeveiliging voor jouw organisatie en hoe wij een aantoonbaar betrouwbare samenwerkingspartner kunnen zijn.